آشنا با مهر مطرح کرد؛

برنامه ریزی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در 20 استان

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور را در 20 استان کشور در دستور کار قرار داد که نهایی شده است.

قادر آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور گفت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور بالاترین سند فرهنگی کشور است که به توصیه و تأکید مقام معظم رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی فرآیندی را طی کرد تا به مرحله تصویب رسید و توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.

وی افزود: این نقشه مهندسی فرهنگی کشور باید در استان ها اجرایی و تأثیرات آن مشاهده شود. دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برش استانی این نقشه را در 20 استان کشور در دستور کار قرار داد که نهایی شده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی در ادامه گفت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور با نظر نخبگان فرهنگی، هنری، سیاسی و علمی و همچنین هنرمندان و فرهیختگان استان ها تدوین شده و در نهایت در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. شورای فرهنگ عمومی کشور موظف است هم اجرای این نقشه را مدیریت کند و هم بر اجرای آن نظارت داشته باشد.

آشنا با اشاره به اجرای این نقشه در استان ها گفت: برای جلوگیری از پراکندگی و مدیریت بهتر مباحث استانی، اجرای این نقشه به استان ها واگذار شده است. هر استان پنج محور اساسی را به عنوان اولویت های خود تعیین کرده و آنها را بومی سازی می کند.محورهای آن شامل زیرساخت های فرهنگی، هنری و آموزشی، فرهنگ کار و تولید، خانواده و نشاط اجتماعی و سرمایه اجتماعی است.

وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا اعتبارات خاص برای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در نظر گرفته شده است، گفت: بخشی از اعتبارات به صورت ملی و توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تأمین می شود. همچنین هر استان سهم مشخصی از اعتبارات را دارد. دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز ناظر بر این امر بوده و موظف است سالانه گزارش عملکرد را به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهد تا به اطلاع ریاست محترم جمهور و سران قوا برسد. نقشه مهندسی فرهنگی کشور با دقت و برنامه ریزی دقیق در حال اجراست و استان ها نیز در این فرایند نقش فعالی دارند.

نظرات

captcha